Så kom äntligen beskedet: Jag skulle bli studie- och yrkesvägledare

image

Hela våren 2013 jobbade jag. I april skickade jag in min ansökan till till studie- och yrkesvägledarprogrammet/utbildningen. Jag rangordnade mycket noggrant.

1. Stockholm
2. Malmö
3. Umeå

Sedan fortsatte jag arbeta. Jag arbetade på PostNord. Delade ut sådana där brev och paket, du vet? Så kom då den där dagen. Dagen man skulle få veta sitt antagningsbesked. Jag och en kollega väntade förväntansfullt. Vi tog rast tidigare och hängde i lunchrummet med våra telefoner. Vi uppdaterade sidan otaliga gånger. Så kom det. Där stod det. Malmö högskola. Studie- och yrkesvägledarutbildningen.

Jag tackade ja till min plats, men valde självklart att stå kvar som reserv till Stockholm. Jag hade ju precis köpt min första lägenhet. Jag började förbereda min flytt till Malmö. Jag började kika runt på lägenheter. Studentlägenheter, hyra i andra hand och så vidare.

Det skulle bli en omställning att flytta från Stockholm. Där jag alltid bott. Där jag kände trygghet. Men jag hade kommit in. Jag skulle bli studie- och yrkesvägledare. Inte för att jag hade en aning om vad det jobbet egentligen innebar.

Veckorna gick och jag fortsatte arbeta på PostNord. Dela ut brev och paket, du vet.