Så var vi framme vid rapporten!

rapportskrivning_näringar_yrkenDet går undan ibland. Nu hoppar vi till rapportskrivningen i Näringar och yrken. Här sitter vi hos kursaren och skriver så tangentbordet går sönder och pennorna glöder. Kaffekannan står på bordet. Det är nog tredje kannan för dagen. Känslan när man är inne i ett rapportskrivningsmode. Den känslan. För alla nya syv-studenter, ni kommer märka av när ni är inne i ett bra flow! Det kommer rulla på och ni kommer hinka kaffe. Och ni kommer känna er sjukt nöjda när ni slänger ner rapporten i tenta-facket.

Men ni kommer också märka av hur enkelt man kommer in på sidospår. Här tror jag minsann att vi börjat prata om allt annat än rapporten. Men det viktigaste är väl att det ser ut som att man arbetar! Och rapporten, den blev ju klar tillslut!

Denna kurs avslutades inte bara med en rapport, utan även en muntlig redovisning. Jag stod för PowerPointen i sedvanlig ordning. Om jag inte nämnt det innan så ogillar jag muntliga redovisningar. Jag är så sjukt nervös inför dem. Prestationsångest tror jag att det kallas? Helt galet nervös är jag i alla fall. Men det är något jag kommer att övervinna. Någon dag. Fredrik var vår examinerande lärare och här snackar vi stenkoll på tiden. Vi hade cirka 25 minuter på oss. Och det är på minuten man ska vara klar. Vi hade hunnit dra igenom halva redovisningen när det var 10 minuter kvar. Och mina kursare är inte direkt dem som stressar och gör ett dåligt arbete, så vi drog över med sisådär fem-tio minuter. Det fick vi ett litet finger i vädret för. Aja baja!