I vita rockar glider vi runt i storkök

© 2015 SpaksMedia

Nu var det dags igen. Samtalsanalysen för Val och vägledning 1 är inlämnad och nu inväntar jag bara betyget. Med spänning. Nu är vi på fält igen. I vita rockar glider vi runt i ett storkök på Stockholms hotell- och restaurangskola. Vi har börjat en ny kurs. Utbildning, arbete och yrke 1. Vi har fått återse Karin och Fredrik. Kursens stora moment är ett fältarbete. Den här gången ska vi besöka en gymnasieskola med ett yrkesprogram och studera det. Vi valde restaurang och livsmedelsprogrammet (RL) på Stockholms hotell- och restaurangskola. När vi kom till skolan fick vi kvittera ut vita rockar. Dessa var vi tvungna att ha på oss under vår rundvandring i bland annat skolans storkök. Spännande.

Vi passade på att intervjua studie- och yrkesvägledaren på skolan och även några elever. Under kursen fick vi också ge oss iväg och prata med personal på värdshuset Ulla Winblad. På värdshuset hade elever från Stockholms hotell- och restaurangskola praktik. Vi skulle alltså med detta fältarbete få reda på en mängd olika saker från olika synvinklar. Personal på skolan, personal på praktikplatsen och elever.

Det här med fältarbete börjar kännas ganska okej. Jag gillar fältarbeten. Men jag är fortfarande ganska nervös inför alla intervjuer man ska göra. Även om jag har flera år i ryggen som journalist. Och i det yrket, om något, gör man ju intervjuer. Men även det här fältarbetet löpte på utan problem. I alla fall inga större problem. Några små incidenter, som knappast är värda att nämna i det offentliga rummet. Dessa historier kan jag dra för dig om tio år eller så! Då kan vi skratta åt dem tillsammans!