Rapportskrivning…igen.

UAY 1_VT14Efter att ha gjort vår fältstudie på det gymnasiala utbildningsutbudet i Stockholm stad, väntade såklart en rapport. Och ja, det gymnasiala utbudet för oss blev Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL).

Rapporter, hemtentor, analyser. SYV-utbildningen består i princip endast av dessa examinerande uppgifter. Salstentor har vi kastat ut genom fönstret. Här skriver vi långa och omfattande rapporter, hemtentor och analyser. Ibland för omfattande. Ibland måste vi skära ner dem. Ungefär när man har 16 sidor totalt och det maximala antalet är sju sidor och försättsblad. Den situationen är lite knivig. Ungefär där hamnar jag varje gång jag skriver en tenta. Inte riktigt den här gången, men drog jag över sidantalet? Absolut. Inte direkt populärt hos varken Karin eller Fredrik. Men en sida hit eller dit…jag chansar!

Det var såklart även en muntlig redovisning. Jag_ogillar_muntliga_redovisningar. Jag verkligen ogillar dem. Jag är så sjukt nervös inför varje redovisning. Jag har aldrig tyckt om att stå inför grupp och redovisa. Aldrig. Det har alltid varit min största skräck. I grundskolan var jag nog mest rädd för att bli utskrattad. Barn kan vara så elaka. Men på universitetet är det nog inte det jag är rädd för. Jag bara ogillar att ha alla ögon på mig. Prestationsångest.

rapport_VT15