Praktikplatsen med den, hitintills bästa, utsikten

praktik_2_Tiden går fort. Jag blickar ut över Slussen. En Djurgårdsfärja glider sakta in mot kajen. Några fiskmåsar flyger förbi. Solen lyser och himlen är klarblå. Jag sluter ögonen och tar några djupa andetag. Jag står i den stora salen på Ibility och tänker tillbaka till dagen jag började på syv-utbildningen. Trodde jag att jag skulle komma så här långt? Det var ett tag jag på allvar funderade på att hoppa av. Det var inte för att jag tyckte att utbildningen var tråkig, utan det var för att jag kände att jag möjligen ville satsa på en karriär som journalist. Det hade ju trots allt varit en dröm väldigt länge.

Jag tog några djupa andetag igen och öppnade ögonen. Blickade ut över Slussen. Det är i alla fall helt klart den, hitintills bästa, utsikten jag haft under hela utbildningen. Jag hör steg i korridoren. Den första deltagaren tittar försiktigt in i rummet. Det är dags. Det är dags att starta upp en ny grupp. Det är jag som ska starta gruppen tillsammans med Sannah. Vi börjar bli varma i kläderna. Vi rockar själva. Våra handledare sitter på kontoret. Det här är vår grupp.

Salen fylls snabbt med deltagare. Jag riggar upp min dator och tar fram 16 plastmappar. Deltagarna ska få en varsin. Jag tittar in i de fyra spotlightsen som lyser mig rakt i ansiktet. Jag drar ett djupt andetag och säger: ”Hej, David heter jag och jag är…”