Extraknäcker för att förstärka studieekonomin

extraknack_ht_15En student lever oftast på gränsen till ekonomiskt sammanbrott. Eller har jag fel? Kanske bara är jag som lever oekonomiskt. Hur som helst, jag väger upp det genom att glida runt i i en gul…eller blå postbil. Dagen i ära blev var det en gul. Musiken dundrar ur högtalarna. Jag gör skäl för mitt (ök)namn. Partypostis. Idag fick  jag en glidarrunda. Glidarrunda kallar jag det när det är en enkel runda som inte kräver särskilt mycket ansträngning från min sida. Nio höghusportar och en runda med brevlådetömning. Det tog mig cirka 2h av min 8h långa arbetsdag. Jag kan inte klaga.

Kom lite tidigt till vissa lådor också så fick stå och tidsreglera lite. Inte heller helt fel. Brukar reflektera lite över livet då. Ganska skönt arbete. Jag gillar att arbeta på PostNord. Det är ett individuellt arbete i mångt och mycket. Jag kan sitta i min postbil, lyssna på musik, fundera, reflektera samtidigt som jag glider runt och slänger ner brev i folks brevlådor.

Efter nio år i yrket har jag blivit än mer självständig. Jag gör mitt, jag kommer in på morgonen. Sorterar brev. Kammar upp mitt distrikt. Fikar. Fortsätter kamma upp brev. Packar ner posten i lådor. Äter lunch. Åker ut på min runda. Kommer tillbaka till terminalen och gör efterarbetet. Eftersändningar och sådant. Tar en kaffe och går hem för dagen. Allt går på rutin. Och herrejäklar om någon bryter min rutin. Då rasar hela min posttillvaro samman!