SYV i ny tid – Dag 2

image

Jahapp! Dagen började med att jag hoppade på fel spårvagn. I Stockholm har vi tre tunnelbanelinjer, grön, röd och blå. Alla går från specifika spår. Här var det tydligen tre linjer på samma spår. Började ana oråd när jag åkte genom Chalmerstunneln. Jag åkte med ryggen mot färdriktningen. När jag åkte förbi Svingeln och såg Göteborgs central försvinna längre och längre bort slog det mig att något var fel…hamnade tillslut vid Olskrokstorget. 15 minuter till Västtåget mot Trollis skulle avgå. Äsch, lite is i magen och vänta på 3ans spårvagn som skulle ta mig till Drottningtorget. Steppade in på Västtåget med minuten till godo.

Hur som helst. Framme i Trollis på utsatt tid. Dagen till ära skulle vi få hålla på med film. Spännande! Som fotograf med tio år i branschen kände jag mig ganska förberedd. Men film är inte riktigt stillbildsfoto. Och just den här typen av film har jag inte ägnat mig åt. Har länge filmat nyheter, men då använder man sig av långa sekvenser och en hel del zoom. Här använde vi oss av korta sekvenser. Ofta bara några sekunder. Men det här med att bli tilldelad uppgifter där det krävs kreativitet. Svårt. Låt kreativiteten flöda brukar man säga. Jag fungerar inte så. Ska jag göra något ska jag göra det bra, något jag själv är nöjd med. Men jag jobbar på att ibland kunna släppa lite på den spärren med. Blev i och för sig nöjd med resultatet min grupp producerade i relation till förutsättningarna. Kanske inte blir en Oscar, men snudd på!

Vi filmade med en ”simpel” iPhone och det blev gott resultat. Tänkt att man med så enkla medel kan åstadkomma bra material. Fungerar dock nästan uteslutande bara i bra ljusförhållanden. Har en bra känsla för vinklar och perspektiv, vilket jag har mina år i fotografbranschen att tacka! Vi avslutade dagen med att redigera och klippa till vår film.

Sedan var den kursen slut för den här gången. Vi fick med oss en projektuppgift, som jag ska lösa på min arbetaplats. Tänker mig att det blir något mes film. Men vad, det får jag se! Ska nog bolla lite med mina kollegor.

Blev lite inspirerad av film under dagen så jag begav mig ut på gatorna i Trollis och spelade in några små sekvenser. Får se om jag orkar klippa ihop det. Det brukar vara mitt vanligaste problem när jag filmar. Jag orkar aldrig klippa ihop det.

image

image