Sista föreläsningen på SYV-programmet

image

Det är nästan med en tår i ögat som jag skriver det här inlägget. Idag hade jag nämligen sista föreläsningen på SYV-programmet tillsammans med bästa klassen. Det har varit tre underbara år. Blandade känslor. Glädje, frustration och irritation är bara några av känslorna. Det sista året har gått i en rasande fart. Början av sista terminen vet jag inte ens vart jag har gömt. Där gick allt på automatik. Började med nationalekonomi och sen karriärvägledning. Båda kurserna som jag faktiskt trodde att jag skulle få mina första F på. Båda kurserna klarade jag. Karriärvägledningen riktigt bra dessutom. Nu är det sista momentet, examensarbetet!

Det är med blandade känslor som jag drack min sista kaffe i en föreläsningssal där man inte får dricka kaffe. Det är med blandade känslor jag åt min sista delicatoboll i en föreläsningssal med förtäringsförbud. Det är med blandade känslor jag slöt ögonen i föreläsningssal B5. Inte för att ta en powernap, som en del gånger tidigare, utan för att tänka. Tänka tillbaka på dessa tre år. Jag minns första gången jag steg in i en föreläsningssal. Det var nytt. Det var spännande och annorlunda.

De här tre åren har gått fort. I början tänkte jag att det kändes som en evighet innan jag skulle ta examen. Nu är jag mitt uppe i examensarbetet. Vad hände däremellan? Jag minns knappt. En snabb tillbakablick. Tre praktikblock. Massa spännande kurser. Politik och samhälle, näringar och yrken, val och vägledning och mycket annat skoj! Allt har såklart inte varit så jätteroligt, men säg någon utbildning som bara är rolig. Nu vill jag bara jobba på heltid. Jag jobbar deltid nu och vill inget hellre än att på heltid kunna ägna mig åt mitt arbete. Bli väck den här skolan. Bara jobba.

Känslan av att ha genomfört sista föreläsningen. Det är en känsla jag har svårt att sätta ord på. Jag och två kursare firade med en drink.