Åkte med den stora röda lastbilen ett skift

image

Ett nytt steg är taget i mitt arbete med att implementera informations- och kommunikationsteknik i min yrkesproffesion som studie- och yrkesvägledare. Idag spelade jag nämligen in min allra första yrkesfilm. Något jag hoppas på kommer att bli ett återkommande inslag i mitt IKT-arbete. Jag fick kombinera mitt stora intresse för foto, film och journalistik. Det här med film har jag ju verkligen fått upp ögonen för sedan jag påbörjade kursen ”SYV i en ny tid”. Och dagens filmprojekt är min hemuppgift som ska redovisas senare i maj när kursen drar igång igen i Varberg. Trots att detta ”bara” är en obligatorisk uppgift i en fortbildningskurs ser jag en stor utvecklingspotential för film i studie- och yrkesvägledning. Om jag får chansen att arbeta med och producera filmmaterial som underlag i mitt vägledningsarbete kommer jag ta chansen utan att tveka.

Hur som helst. Idag fick jag häva mig upp i hytten på den stora röda lastbilen. Nu tror säkert några av er att jag fick åka den stora röda bilen med blåklockor och skrikor på taket. Ledsen om jag kommer att göra några av er besvikna. Åka brandbil, det får jag göra en annan gång.

Idag hängde jag nämligen med bilbärgaren Zacke från Falck Bärgning & Assistans, under ett skift. Efter att ha krängt på mig en oerhört charmig, fluorescerande reflexjacka med tillhörande byxor såg jag ut som en riktig bilbärgare. Nästan i alla fall! En del har säkert sett TV-programmet ”Vägens hjältar”. Jag kan meddela att dagens projekt nästan kan benämnas ”Vägens hjältar 2.0”. För jag följde verkligen med en av vägens riktiga hjältar. Bilbärgaren är en person som hjälper dig i regn, snö, blåst och solsken. På motorvägen, mitt i innerstaden och ute på landet. Dag och natt. Bilbärgaren finns där för din skull. En riktig hjälte.

Idag fick jag äran att följa med i en bilbärgares vardag. Jag fick hänga med ut på motorvägen för att undsätta ett par som fått punktering. Jag fick följa med och hjälpa en mamma och hennes lilla son att få igång deras bil med batteristrul och jag fick åka otaliga kilometer i bärgningsbilen när Zacke undsatte personer som drabbats av trubbel med sina fordon. Det har varit en oerhört givande dag.

© 2016 SpaksMedia
Foto: Filippo Diociaiuti
© 2016 SpaksMedia
Foto: SpaksMedia
© 2016 SpaksMedia
Foto: SpaksMedia