Provfilmning. Nervöst. Spännande. Roligt.

Idag var jag på provfilmning hos Utbildningsradion (UR). Första gången jag varit inne i TV-huset. Kliver in i Sveriges Televisions kontorshus. Alltså inte huvudingången. Alltså var jag på fel plats, kanske du räknat ut. Synd att inte jag gjorde det när jag väl stod där. Men det löste sig. Skrev in mig hos vakten och blev hämtad av en person från UR.
UR ska nämligen göra en serie om Gymnasievalet. Du kanske har sett ”Gymnasieångest” som UR hade förra året? Detta är en uppföljning. Och de söker en studie-och yrkesvägledare. Tydligen har ett flertal personer mejlat redaktionen och tipsat om mig. Det känns faktiskt riktigt kul! Trots att jag bara har dryga åtta månader i branschen, varav endast tre månader som examinerad studie-och yrkesvägledare, är det alltså flera som rekommenderat mig till UR. Via Facebook och via mejl. Det känns jäkligt kul. 

Så idag var jag alltså och provfilmade. Om några veckor får jag besked om hur det gått. Spännande! Det skulle vara otroligt roligt att få vara med och göra det här. Jobba med sociala medier. Jobba med UR. Jobba med studievägledning. Kul! Jag är övertygad om att sociala medier är en del av en studie- och yrkesvägledning i framkant!

Annonser