Höstlov – Då nätverkar syvarna

Vaknar och tittar ut. Snön yr. Det övergår sakteligen till regn. Snöblandat regn. Det är höstlov. Timmarna senare sitter jag i ett klassrum på Rytmus musikergymnasium. Utanför fönstret vräker snön ner. Det har övergått från snöblandat regn till snö. Drar slutsatsen att det blivit kallare ute. Temperaturen har krupit allt närmare nollan. Eleverna är hemma. Har ledigt. Jag passar på att nätverka med andra studie-och yrkesvägledare. Det har varit en hektisk höst. Andas ut. Har en begynnande förkylning. Men försöker ignorera det. Jag lever i förnekelse. På bordet står kaffekannorna. Bredvid ligger en kanellängd. Utan kaffe stannar Sverige. Jag tar en bit av kanellängden och hugger girigt in. Runt bordet sitter andra studie- och yrkesvägledare. Vi fikar. Samtalar. Nätverkar. Idag ska vi få en föreläsning av en psykolog. Vi ska prata om värden i yrkesrollen. Viktigt och intressant. 
Eftersom studie-och yrkesvägledare är en ganska ensam yrkesroll känns det skönt att få nätverka. Träffa kollegor. Prata syv-snack. Bolla tankar och reflektioner. Fika. Skolorna har haft mitterminskonferens. Jag och kollegan passar på att ha mitterminsavstämning. Allt är i sin ordning. 

Ett svar till “Höstlov – Då nätverkar syvarna”

  1. Hoppas det var givande för er, för Nätverkande är jätteviktigt!
    Veckan före höstlovet nätverkade jag jättemycket med olika studie- och yrkesvägledare, både I kommunen och från hela landet. Är kul att badas i vägledning på det sättet som man kan göra under en konferens, så mycket tankar och idéer som en får med sig. Nu gäller det bara att se vad jag kan ta med mig från vägledarföreningens konferens och jobba vidare.

    Gilla

Kommentarsfunktionen är stängd.