Teknik. IKT. I love it!

Så sant som det är sagt. IKT, I love it. Skolan har fixat nya smartboards. Vet inte vilken generations smartboard det är, men vem bryr sig egentligen? Det är en smartboard, inget mer kladd från whiteboardpennor! Ännu bättre, grunden är en whiteboard. Varför är det ännu bättre när jag just sa att jag äntligen kommer slippa pennkladd? Jo, för att den här studie- och yrkesvägledaren förra året lyckades dra ett stort grönt streck över en sprillans ny smartboard, som inte baserades på en whiteboard-tavla. Efter det pinsamma misstaget slutade jag hålla i en whiteboardpenna och började istället hålla en bunt ihoprullade papper.
Å andra sidan kan man resonera, ska det vara teknik så ska det vara teknik, men någonstans tror jag att det är bra att kombinera smartboard och whiteboard. But hey, vad vet jag? Det är bara att testa sig fram. Igår tog jag tillfället i akt och smet in i ett klassrum för att lära mig den nya leksaken. Tillsammans med en elev gick jag loss med tekniken. Det tog ett tag innan vi klurade ut hur vi använde tavlans funktioner, mer än att kunna rita ett tjockt rött streck. När vi fick kläm på det så ritade vi både regnbågar och välkomstmeddelanden. Jag gillar verkligen tekniken. Det återstår att lära sig tavlans alla funktioner. Till exempel spara det man just ritat, för det lyckades vi inte riktigt med. Och ja, vi tryckte på spara-knappen.

Tyvärr tror inte jag att jag får ta del av någon smartboard i mitt nya arbetsrum, men jag har i alla fall fått en whiteboard monterad i rummet och ytterligare en whiteboard är beställd. När jag inte får ta del av smartboard kompenserar jag med dubbla whiteboards. Skämt åsido, den ena var redan beställd innan den andra monterades upp. Hoppas jag får behålla båda.

Annonser

Ett svar till “Teknik. IKT. I love it!”

Kommentarsfunktionen är stängd.