Lycka till på VM i Abu Dhabi, Sverige!

Ja, lycka till Sverige! Kör hårt i Abu Dhabi! Eleverna snackar fotboll i korridoren. Det har ju varit kval nyss! Och Sverige var tydligen ganska duktiga i matchen mot Luxemburg. Nu om något är det skarpt läge. Det är VM. Och Sverige är där! Det här är inte vilket VM som helst, det här är världsmästerskapen i yrkesskicklighet för ungdomar under 23 år. Sverige representeras av Yrkeslandslaget. I tävlingen deltar över 1 200 yrkesverksamma unga från ungefär 70 länder! De tävlar i över 50 olika yrkesgrenar.

Årets tävling genomförs i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Varje tävlande har fått en egen expert som coachar dem och hjälper dem till att finslipa tekniken inför den stora tävlingen. Genom WorksSkills Sweden får ungdomarna i Yrkeslandslaget även tillfälle att träffas tre gånger. Då får de bland annat medieträning, mental träning och chansen att bygga laganda. Dessutom går de igenom mer yrkesspecifik träning med sin coach. Hur coolt är inte det här? Sverige har ett eget landslag för yrkesskicklighet! Hallå? Är det bara jag som är pepp på Yrkes-VM!?

Och nästa år är det Yrkes-SM i Uppsala! Tagga! Jag ska försöka få dit mina elever! Det är ju världens chans att få se en stor variation av yrken! Yrken som i många fall utgör en viktig stomme i vårt samhälle! Så lycka till nu, Yrkeslandslaget! Sveriges kanske viktigaste landslag!

yrkeslandslaget_Foto Viktor Fremling, WorldSkills Sweden
Foto: Viktor Fremling, WorldSkills Sweden