Pysselverkstad för visuella projekt

En av de bästa sakerna med mitt arbete är att jag har förutsättningarna att genomföra egna små projekt! Ett av mina senaste projekt är en pysselverkstad där jag tillverkar rekvisita för att kunna arbeta mer visuellt med yrken! De senaste veckorna har jag lagt ned några timmar i veckan åt att tillverka en brandmanna-utrustning med hjälm, lufttuber och andningsmask. Vid tillverkningen har jag tillämpat återbruk i hög utsträckning. PET-flaskor, konservburkar, toarullar, gamla gaskopplingar, en cykelhjälm och tidningar har varit frekvent använt material.

Tillverkningen har fått ta sin tid och det har gått i omgångar. Det som tagit mest tid är målningen av föremålen. Allt är handmålat och det har gått från stora penseln till lilla penseln. Resultatet blev över förväntan! Snart kommer resultatet att ställas ut som veckans yrke och sedan går utrustningen vidare för att användas i det dagliga arbetet för att visualisera yrken. Tanken är även att kunna låna ut utrustningen till bland annat närliggande förskolor för att stärka deras befintliga arbete med studie- och yrkesvägledning.

Möjligheten till dessa egna små projekt är en otrolig drivkraft! Snart inleder jag sannolikt ett nytt projekt, eftersom detta slutförs nu i veckan!