Gymnasiemontern – En återkommande påminnelse för eleverna

En ny termin innebär nya utmaningar och nya idéer. I veckan lade jag beslag på en monter i skolan och renoverade upp den. Samma ljusgråa färg som min yrkesmonter, men med annat innehåll! Nämligen saker som påminner och informerar om gymnasiet. Idag började jag inreda montern och en av detaljerna är en bild på mig själv. Som en påminnelse till eleverna att de kan komma till mig om de har frågor om gymnasiet. Fungerar också som en vänlig påminnelse till eleverna om vem som är skolans studie- och yrkesvägledare.

I montern har jag även satt upp information om de olika programmen, behörigheter, riksrekryterande utbildningar, idrottsutbildningar och annat skoj! Tänker att om eleverna ser mitt glada ansikte varje gång de går till och från matsalen kanske de inte skjuter på gymnasievalet in i det sista, med konsekvensen dock att de kan vara rejält trötta på att se mig när terminen lider mot sitt slut. Det är kul att arbeta på olika pedagogiska sätt och det är bra att öka den visuella vägledningen!

Nu har jag renoverat upp och utsmyckat två av sex montrar i korridoren. Undrar vad jag ska fylla de andra fyra med. På sikt tänker jag att det blir ”Vägledningens korridor” eller typ ”korridoren mot framtiden”. Får ta en vända till och fundera på namnet!