Över 700 frågor om gymnasiet på 50 minuter

Idag var en tidig morgon. Klockan 05.50 plockade taxin upp mig för att köra raka vägen till studio K16 på Stockholmsmässan. Idag var det nämligen dags för Ung Företagsamhets Framtidskoll att gå av stapeln! Till följd av coronapandemin har Ung Företagsamhet behövt ställa om, likt många andra verksamheter. Därför sänds årets Framtidskoll live från en studio. Om du tror att man är ensam i studiosoffan när kamerorna rullar tror du garanterat fel. I studion var vi närmare 15 personer samtidigt. Kameror, teknik, manus, presentationer, livefrågor och självklart föreläsare. Alla var på plats. När jag började studera till studie- och yrkesvägledare kunde jag inte ens drömma om att jag en dag skulle stå i en studio och svara på frågor live inför över 2 000 tittare! Lilla jag, som kämpade med prestigeångesten inför gruppvägledningsövningar på praktikplatsen.

Hur som helst. Vilken fantastisk förmiddag det var i Framtidskoll-studion. Över 700 frågor om gymnasievalet, jobb och studier rullade in från Stockholmsregionens niondeklassare! Och jag var på plats för att ta del av dem och svara på några av dem live i studion. Bland alla hundratals frågor hann jag även se en personlig hälsning från mina underbara tidigare elever! Såg det precis innan jag skulle kliva på igen så hann precis torka bort en glädjetår innan det var dags att svara på frågor live! Otroligt rörande.

Med idag var även bland annat Arturo Arques, privatekonom på Swedbank, Jessica Lehmussaari och Pranav Kosuri. Dagens programledare var Tina Brahimzadeh och Obi Okolo. En som inte var med i studion idag, men i allra högsta grad har ett finger med i spelet är Christoffer Orsander från Ung Företagsamhet.