Varberg inspirerar. Tack!

Tack Varberg för två inspirerande och lärorika dagar. 2020 satt jag på Hotell Havanna med ett gäng skola-arbetslivsutvecklare, MOA-mässan hade just blivit inställt. Igår satt jag återigen på Hotell Havanna med ännu fler skola-arbetslivsutvecklare, näringslivsutvecklare och studie- och yrkesvägledare m fl.

MOA-mässan 2022 har just avslutats. Vilken upplevelse. Så mycket inspiration. Så mycket arbete bakom. En mötesplats mellan skola än och arbetslivet där fokus är på upplevelser av arbetsliv. Genom en stor interaktivitet ges elever i årskurs 8 möjligheter att uppleva och prova på olika yrken. Genom mässan kopplar Varberg på arbetsmarknadskunskap till den löpande undervisningen. Innan besöket har eleverna fått reflektera över yrken, branscher och framtida val tillsammans med lärare och studie- och yrkesvägledare. Bra samarbeten och samverkan leder till ett ökad karriärlärande och en ökad valkompetens hos eleverna. På sikt leder det förhoppningsvis även till en ökad kompetensförsörjning, lokalt, regionalt och nationellt.

Två dagar fullmatade med spännande möten med både nya och välkända ansikten. Möjlighet till att diskutera verksamhetsutveckling och skolutveckling med fokus skola-arbetsliv. Tack Viktoria Struxsjö och Malin Wallman för ett otroligt bra styrt arrangemang med mässan och all logistik runt omkring. Tack även till min rektor Kalle Enström för möjligheten att få åka ned till Varberg de här dagarna. Tar med mig massor av inspiration, tankar och idéer för fortsatt arbete på hemmaplan. Jag hade turen att även Stockholms stads skola-arbetslivsamordnare var med i Varberg. Tillsammans kan vi nog både tänka och skapa nytt i huvudstaden!

Förhoppningsvis ses vi igen på MOA-mässan 2023.

%d bloggare gillar detta: