Årets gymnasieval är i full gång

Gymnasievalet har öppnat. Ett av livets alla val. Framtiden är stor, fantastisk och kanske lite skrämmande ibland. Det är viktigt att välja rätt program. Rätt program för en själv, sina intressen och ambitioner. Johan Olsson sammanfattar mycket med gymnasievalet väldigt väl i sin debattartikel.

Gymnasievalet kan kännas stort för såväl ungdomarna som vårdnadshavarna. I Sverige finns ett stort behov av yrkesutbildad arbetskraft. Från och med i år ger alla gymnaiseprogram, såväl teoretiska som praktiska, en grundläggande behörighet till högre studier. Förhoppningsvis kan detta leda till att fler omvärderar gymnasiets praktiska program, som länge haft ett lågt söktryck, trots väldigt goda möjligheter till etablering på arbetsmarknaden efter examen.

Skolverket har jobbat på att ta fram filmer om den grundläggande behörigheten och den första av dem är klar. Rekommenderar alla som har funderingar kring hur det fungerar med grundläggande behörighet till högre studier efter gymnasiet att kika på den filmen, som du hittar här!

Gymnasievalet ska utgå från egna förutsättningar, ambitioner och intressen. På så sätt kan gymnasievalet bli rätt.

Och som Johan avslutar sin debattartikel. Livet är fullt av möjligheter!

Annons
%d bloggare gillar detta: