Arbete för ökad likvärdighet och kvalitet

Vilka veckor. Jag har hunnit jobba på Utbildningskontoret avdelning stöd och utveckling i Sollentuna kommun i drygt en månad. Det har varit mycket att sätta mig in i och läsa på. Kommunens mål och budget, rapporter, utredningar, strategidokument för såväl skola som näringsliv. Allt går in i varandra och flätas samman i kommunens nya strategi för skola-arbetsliv som jag har påbörjat. Ett långsiktigt arbete för systematik och likvärdighet är i gång, samtidigt som dagliga händelser ska lösas. För någon vecka sedan fick jag i uppgift att kommunens centrala mall för skolornas handlingsplan avseende studie- och yrkesvägledning skulle ses över och revideras. Sen åter till det långsiktiga strategiska arbetet.

Många möten inbokade. Näringslivsutvecklare, vägledare, rektorer. Vid sidan av detta funderar jag kring olika professionsstödjande upplägg. Jag har träffat ledningsgruppen på Utbildningskontoret för att presentera MOA-modellen som ramverk, vilket Varbergs kommun står bakom. En modell som tagits emot positivt i Sollentuna och jag hoppas på att vidare steg mot implementering tas inom kort.

En hel del nya rekryteringar av vägledare till kommunens grundskolor har varit igång och jag har börjat planera in första möten för introduktion för dem. Kul med nya kollegor och jag hoppas att de ska trivas i kommunen! Imorgon står jag åter i hissen på väg upp till våning 13 för att fortsätta utvecklingsarbetet. Jag är på rätt plats.

Annons
%d bloggare gillar detta: