Om Syvbloggen

image

Hej och välkommen till Syvbloggen!

Många av er är säkerligen bekanta med förkortningen SYV – Studie- och yrkesvägledare. Syvbloggen är ett ideellt projekt inom ramen för Informations- och kommunikationsteknik (IKT). Jag som startat och driver Syvbloggen heter David Spak och började studera till studie- och yrkesvägledare hösten 2013 på Stockholms universitet. Jag förekommer även under pseudonymen SyvDavid. Läs mer om mig här!

Innan jag fortsätter vill jag vara tydlig med att den här bloggen INTE företräder  min arbetsgivare. Jag bloggar privat på min fritid. Det betyder att jag inte bloggar på arbetstid, utan inlägg från arbetsdagar skrivs och publiceras efter arbetstid.

Mitt första inlägg handlar om när jag satt i fikarummet på mitt dåvarande jobb, PostNord, och med spänning uppdaterade sidan där antagningsbeskedet snart skulle visas. Och på den banan är det. Allt sedan dagen jag fick reda på antagningsbeskedet har jag dokumenterat min studietid, vilket du kan följa på bloggen.

Jag har ett stort intresse för skolutveckling, vägledning i yngre åldrar och Informations- och kommunikationsteknik (IKT) kopplat till studie- och yrkesvägledning. Som ett steg mot både information och kommunikation med koppling till SYV, har jag skapat den här bloggen. Vad är inte bättre än en blogg om studie- och yrkesvägledning, skriven av en studie- och yrkesvägledare? Här kan du läsa mer om IKT.

Som studie- och yrkesvägledare började jag min resa i januari 2016 då jag fick jobb inom grundskolan. 2017 startade jag mitt egna företag inom skolutveckling och 2020 inledde jag ett nytt kapitel i min SYV-karriär och började arbeta inom det kommunala aktivitetsansvaret. Här kommer du att kunna få en inblick, dels från alla tre åren på studie- och yrkesvägledarprogrammet, dels godbitar från mitt dagliga arbete och mycket mer som händer i en studie- och yrkesvägledares vardag. Sommaren 2016 tog jag examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.

Väl mött!

David Spak
Studie- och yrkesvägledare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: