SyvDavid

syv_david

Hallå,

SyvDavid här. Det är alltså jag som startat Syvbloggen i syfte att ge dig en inblick i studie- och yrkesvägledaryrket och öka förståelsen för studie- och yrkesvägledning i dagens samhälle. Valfriheten för det ena eller det andra är lika enorm som vägarna dit är många. Det är där vi studie- och yrkesvägledare kommer in i bilden. För att vägleda till väl underbyggda val. Det var väl fint sagt? Kan det verkligen vara så enkelt? Hm, inte alltid, men ibland.

Vem är jag då, kanske du undrar?

Namn: David Spak
Ålder: 29 år
Bor: Järfälla, Stockholm
Favoritfärg: Grön
Utbildning: Studie- och yrkesvägledarprogrammet (2013-2016)
Arbete: Studie- och yrkesvägledare, kommunalt aktivitetsansvar (KAA)

Jag är uppvuxen i Järfälla. Jag har bott här hela mitt liv, dock på tre olika platser i kommunen. Flyttade till eget i mars 2013. Samma år som jag började studera på Studie- och yrkesvägledarprogrammet vid Stockholms universitet.

Jag är en glad och positiv person. Jag tycker om att fotografera på fritiden, varför det också kommer att vara en hel del bilder på Syvbloggen. När jag tränar så löptränar jag helst i kombination med lite styrka. Jag älskar att köra bil. Har jag mycket att tänka på så kan jag bara sätta mig och köra en sväng. En gång hamnade jag i Jönköping. Måste ha haft riktigt mycket att tänka på då. När jag inte tränar eller kör bil så umgås jag med vänner, familj och lyssnar på musik. Gärna med en kopp kaffe i handen. Utan kaffe stannar Sverige. Vilken musik jag lyssnar till beror helt på humöret. Detsamma gäller film.

Innan jag började studera till studie- och yrkesvägledare pluggade jag till journalist och fotograf. Jag har arbetat en bra tid som både journalist och fotograf inom nyhetsbranschen. Jag gjorde mitt första nyhetsjobb 2006 och jag har drivit egna nyhetssidor på webben och gjort egna tidningar. Julen 2015 bestämde jag mig för att till stor del lägga ner min verksamhet inom nyhetsbranschen. Istället började jag fokusera på Informations- och kommunikationsteknik (IKT) och hur detta kunde implementeras i en studie- och yrkesvägledares arbete. Sagt och gjort. Jag satte mig ned och började fundera på hur jag skulle ta IKT till nya höjder. Nya höjder kanske var lite väl optimistiskt, men man måste vara optimistisk ibland. Realistiskt optimistisk. Idéen om Syvbloggen växte fram och i januari 2016 skapade jag bloggen. Jag var då fortfarande osäker på vad den skulle innehålla. Innehållet kan jag dock styra väldigt mycket över än idag. Vissa saker kanske försvinner, medan andra tillkommer. Man vet aldrig helt säkert.

I februari bestämde jag mig för att samla in data för att kunna bygga upp en bra grund för Syvbloggen. Genom en enkät, som jag skickade ut till nära och kära, vänner, vänners vänner och syv-utbildningar runt om i landet försökte jag samla in så mycket tankar, åsikter och reflektioner som möjligt. Materialet som jag fick in ligger till grund för stora delar av innehållet på Syvbloggen.

2017 startade jag mitt företag som i första hand arbetar med skolutveckling med skola-arbetsliv  i fokus. 2019 vann jag priset som Årets vägledare.

syv_david_2

%d bloggare gillar detta: